Woonzorgcentrum Sint-Dominicus: Helpende handen en kerstversiering gevraagd

WZC Sint-Dominicus in Lubbeek doet een oproep tot ondersteuning. Het WZC wordt momenteel erg getroffen door de corona-epidemie. Sinds eind vorige maand zijn maar liefst drie op vier bewoners er besmet geraakt, net zoals één op drie personeelsleden. Via de Facebookpagina Lubbeek HELPT zoeken zij hulp; check vooral deze pagina voor updates.

Men zoekt vrijwilligers voor de maaltijdbedeling op de Covid19-afdeling van het woonzorgcentrum. Alle nodige beschermingskledij en -materiaal worden voorzien om dit op een veilige manier te kunnen doen. Voor de zorgkundigen zou het een enorme verlichting zijn als deze taak wordt opgenomen door vrijwilligers. Ze kunnen zich zo focussen op de professionele zorg voor alle bewoners. Het is een engagement op korte termijn, waar vooral nu nood aan is. Kun jij hier momenteel zelf wat tijd voor vrijmaken?

Of heb je iemand anders in gedachten? Bezorg hem of haar dan zeker deze oproep. 

Binnenkort is het Kerst. In ‘normale’ tijden is heel het rusthuis zowel binnen als buiten versierd en heerst er een echte Kerstsfeer. Dit jaar ligt dit moeilijk door Covid-19, er is personeelstekort en tijdsgebrek. Men zoekt mensen die om een handje toe te steken om de voor- en achtertuin extra te verlichten, zodat hun bewoners toch wat Kerstgevoel kunnen beleven als ze uit hun raam kijken? Ze zoeken zowel versiering als helpende handen.

Heb jij materiaal te geef of te leen, zoals lichtslingers, figuren in licht, projectoren, slingers, kerstballen, … (geen kaarsen)? Breng dit door aan te bellen aan het onthaal van maandag tot vrijdag, tussen 7.30 en 17.00 (Staatsbaan 120). Schrijf / plak zeker overal je naam op! Als de versiering terug afgebroken wordt, kan je alles ophalen. Ze zouden graag deze komende dagen alle kerstversiering verzamelen (zelf hebben ze ook al wel materiaal).

Het is de bedoeling om de week na Sinterklaas alles op te hangen. Hiervoor zoeken ze ook nog wat helpers. De exacte datum hiervoor ligt nog niet vast. Het is uiteraard niet de bedoeling om met teveel mensen tegelijk te werken, het moet veilig blijven. Wil jij de handen uit de mouwen steken? Neem dan contact op met hen op administratie3.dominicus@telenet.be. Je kan er ook terecht voor meer info.

Meer info: WZC St.-Dominicus Staatsbaan 120, 3210 Lubbeek, 016/ 62 12 32 

Kijk regelmatig op de Facebookpagina van Lubbeek HELPT waar nieuwe oproepen verschijnen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *