Overlijdens

Families hebben in deze periode van quarantaine, in uitzonderlijke omstandigheden, in intieme kring afscheid genomen van hun dierbare overledene.

Laten we even stil worden en bidden om vrede en nieuwe hoop, het kan een bron van kracht zijn en een manier om het gemis een plaats te geven.

Roger Vandenbergh

Op woensdag 27 mei is Roger Vandenbergh op 86 jarige leeftijd overleden in het WZC Edouard Remy in Leuven. Hij was weduwnaar van Linette Cortoos en woonde tot een tweetal jaar geleden op de Ganzendries. Hij was lid van Samana , de Oud Wapenbroeders en mede-oprichter van de vissersclub. De uitvaart heeft plaatsgehad in intieme familiekring op zaterdag 30 mei.

Luc Devroy

Op zaterdag 13 juni is Luc Devroy thuis, op 56-jarige leeftijd rustig heengegaan na een intense strijd tegen kanker. Hij woonde in de Lostraat. Hij was lid van Samana en van Historische motoren Hageland. De familie heeft afscheid genomen in intieme kring op zaterdag 20 juni.

Guillaume Eurlings

Op maandag 15 juni is Guillaume Eurlings in de leeftijd van 94 jaar onverwacht maar zachtjes ingeslapen te Lanaken in het WZC Ludinaca. Tot aan zijn pensionering woonde hij vele jaren in de Corthoutslaan. Hij was de voorzitter en voortrekker van Ziekenzorg, nu Samana. Jarenlang was hij lid van de kerkfabriek en  zong hij mee bij het koor Hortus Musicalis.

Lucienne Debecker

Op woensdag 22 juli is Lucienne Debecker in de leeftijd van 81 jaar overleden te Holsbeek in het WZC Sint-Margaretha. Zij was de echtgenote van Willy Monival en woonde tot voor enkele jaren in de Kortebergstraat. Zij was lid van Samana en van de Senioren KUL.

Omwille van de coronamaatregelen heeft de uitvaartliturgie in onze kerk plaatsgehad in intieme kring op dinsdag 28 juli Een herdenkingsviering zal gehouden worden op een nog  later te bepalen tijdstip in overleg met de familie.

Omdat een mens nooit een kruis alleen kan dragen willen wij, als parochiegemeenschap, onze schouders zetten onder het verdriet en bieden wij de families van de overledenen onze diepste gevoelens aan van christelijke deelneming. Wij willen in het spoor van Jezus een boodschap doorgeven van troost en vertrouwen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *