Goede week en Pasen 2022

Het is een stille week.
Zoveel onrecht.
Zoveel lijden.
Zoveel verlies.
 
Het is een goede week.
Zoveel trouw.
Zoveel overgave.
Zoveel moed.
 
Het is een heilige week.
Zoveel herkenning.
Zoveel verbondenheid.
Zoveel hoop.

Het is de krachtigste week van het jaar.

Stenen worden weggerold.
Duisternis wordt verlicht.
Graankorrel wordt kiemkracht.

De Goede Week confronteert ons met alle fundamentele menselijke ervaringen.
Het moment van triomf en welslagen op Palmzondag.De groei van de verbondenheid met elkaar door het delen van brood op Witte Donderdag.De troost bij het medeleven met het lijden van medemensen op Goede Vrijdag.Het overschrijden van grenzen en de ervaring van nieuw leven op Pasen.

We nodigen je als parochie uit om deel te nemen aan de vieringen die we tijdens deze Goede Week in ons sfeervol kerkje organiseren. Vieringen met eigen accenten maar met telkens inspirerende teksten, muziek en zang. Zovele kansen om na de zware coronatijd gemeenschap te ervaren.  En om even te reflecteren op onze levenstocht over de relatie met onszelf, met onze medemensen en met de grote bron van Liefde. 

Overzicht van de vieringen

Palmzondag 10 april 10u:  gebeds- en communieviering met uitdeling van palmtakken

Witte Donderdag 14 april 19u: eucharistieviering met zegening van ziekenNIET in Pellenberg maar WEL in de Sint-Jan-de-Doperkerk te Binkom
Carpooling: vertrek om 18.30u aan de kerk van Pellenberg

Goede Vrijdag 15 april 20u: gebedsviering met kruishuldePaaszaterdag 16 april 22u eucharistieviering (NIET om 21.30u)m.m.v. het koor Hortus Musicalis dat de Halleluja van Handel uitvoert

Pasen 17 april 10u: gebeds- en communieviering

Omhaling voor Oekraïne

In de vieringen van paaszaterdag en paaszondag doen we een omhaling voor het volk van Oekraïne. Zij beleven op dit moment een pijnlijke kruisweg-ervaring. De opbrengst van de collecte zal via Caritas Internationalis naar haar zusterorganisatie in Oekraïne gaan. Hun medewerkers stonden al vanaf dag 1 klaar om voedselhulp, medicijnen,  warme kleding en verwarmingsmateriaal aan de bevolking te bezorgen.
Wil je ook een gift doen (fiscaal aftrekbaar vanaf 40€)?
Dat kan via het Caritas-nr. BE88 0000 0000 4141 met de melding ‘Oekraïne’.

Slotcantate uit de Matheuspassie van Johann Sebastian Bach

‘Huilend gaan wij zitten en roepen u in het graf toe: rust in vrede, rust zacht.’ 
De muziek van Bach roept door zijn buitenaardse schoonheid het idee op dat de dood niet het einde is. Het is alsof deze muziek de grenzen van het heelal nog verruimt. Het geeft een gevoel van schoonheid dat groter is dan onszelf. 
Je vindt hierbij een link naar de ontroerende slotcantate ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder’ in een opname van Philippe Herreweghe met het Collegium Vocale (5’18), klik hier.

Malvine Salaets en Jan De Smedt – Liturgische Ploeg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *