Enkele tips van FERM

Pasen is een feest van hoop. Een feest van een positieve kijk op de wereld, van zin geven aan het leven. Dat hebben we vandaag met z’n allen meer dan nodig. Met deze zeven inspiratietips word je instant optimist.

Dankbaar
Noteer elke dag drie dingen waar je dankbaar voor bent. Verzamel ze in een corona-dagboek. Online vind je heel wat inspiratie voor creatieve dagboeken. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘bullet journal’.

Complimenten
Geef jezelf elke dag een compliment. Vul aan: “Vandaag heb ik gemerkt dat ik goed ben in …”

Positieve quotes
Zoek leuke positieve quotes, print ze af en hang ze omhoog. Je kan de quotes ook in je corona-dagboek plakken, of ze er zelf in tekenen. Ideaal om je creatieve skills te oefenen: handlettering, kalligrafie, schilderen … Alles kan! Online vind je ontelbare quotes: op deze website bijvoorbeeld, of op Pinterest.

Vakantiefoto’s
Zoek leuke vakantiefoto’s. Maak er een slinger van of hang ze op aan een ‘instant positivity wall’.

Mooie herinneringen.
Maak een verzameling van mooie herinneringen. Misschien ben je nu toch bezig met de grote kuis in je huis en dan vind je wel het één en ander op zolder, in de kelder, een vergeten kast … Dit kan een foto zijn, een postkaart, een oud speelgoedje, een souvenir …

Lach meer
Zoek afbeeldingen die je aan het lachen brengen. Grappige dierenfoto’s bijvoorbeeld. Stuur ze ook door aan je vrienden, familieleden, collega’s …

T-Klets je blij!
Start een videochat met een vriendin, of nestel je met je gezin in de zetel of rond de tafel. Drink een heerlijk kopje thee en voer een warm gesprek aan de hand van 40 inspiratiekaartjes in een trendy doosje. In het doosje vind je eveneens 10 zakjes bio-thee van onberispelijke kwaliteit. De kaartjes met grappige dilemma’s, uitdagende quotes of leuke vragen geven het gesprek een positieve boost in deze coronatijd.  Bestel je doosje T-Klets in de webwinkel.

Tip
Verzamel je complimenten, quotes, herinneringen … in een dagboek. Of hang ze op aan jouw ‘instant positivity wall’. Dit kan een magneetbord, prikbord, koelkast, muur … zijn. Zo laat je je huisgenoten meegenieten én word je instant blij telkens je er passeert.

Hoopvolle groeten,
FERM  Pellenberg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *